Skip to main content

LANGKAH MENUKAR MATA GANJARAN TOLUNA KE AKAUN PAYPAL



Salam sejahtera semuaaa ! πŸ€“
Pasti sudah ramai yang menyertai servey berbayar bukanπŸ€“,antaranya Toluna.
Bagi pengikut baru Toluna,mungkin anda masih dalam proses mengumpul mata ganjaran,teruskan mengikuti setiap aktiviti bagi meningkatkan lagi mata ganjaran anda.
Toluna menetapkan nilai tertentu bagi penukaran mata ganjaran.Jika mata ganjaran anda sudah mencecah sehingga 16320,anda boleh menebus mata ganjaran ke akaun paypal.
Jika anda belum mempunyai akaun paypal,sila buat akaun untuk memudahkan urusan menebus mata ganjaran anda.
Buka Akaun PayPal Anda Di siniπŸ‘‡


https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/account-selection

Setelah selesai membuka Akaun paypal,anda sudah boleh menebus mata ganjaran toluna.Jom mula ! πŸ€“

Langkah pertama,Log Masuk ke Akaun Toluna Anda.Klik Ganjaran.

Langkah ke dua,Klik PayPal

Langkah ke tiga,Klik Tebus.Sila isi semua maklumat dengan tepat.Maaf,bahagian isi maklumat saya lupa SS.Pastikan email anda di isi dengan betul bagi mengelakkan masaalah wang tidak masuk ke akaun paypal anda.


Setelah selesai proses isi maklumat dan sahkan.Anda boleh semak dalam ganjaran anda,maklumat ada dalam jadual seperti gambar di atas.Biasanya akan mengambil 4  hingga 6 minggu untuk kemasukkan ke e-wallet paypal anda.

Biasanya setelah proses selesai,anda akan menerima email pemberitahuan mengenai kemasukkan wang ke akaun paypal anda.Ianya email dari pihak TOLUNA.



 Selepas beberapa minggu,pihak TOLUNA akan menghantar email  pemberitahuan berkenaan kemasukkan wang ke akaun paypal anda.

MEPS BANK ROUTING CODE
**Saya sertakan sekali meps bank roiting code untuk memudahkan urusan anda mengisi maklumat pemindahan wang dalam akaun paypal ke akaun tempatan.

Mudah bukannn !πŸ€“

Semoga berhasil ! πŸ€“

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Doh Karipap Rangup Tahan Lama

Hai Koranggg ! Assalammualaikum 😊😊 Kali ini Saya akan kongsikan resepi Doh Karipap Rangup Tahan Lama.HmmπŸ€”πŸ€”...Pernah tak korang buat karipap lepas goreng  pagi elok jer rangup garing,dah ke petang nak makan dah lembikπŸ˜….. Ok jom saya share cara buat doh yang memang mudah dan berjaya mengekalkan kerangupan karipap 😍😍
πŸ“ŒDoh Karipap Bahan Bahan 1.Tepung  Gandum 3cwn 2.Minyak 1cwn(panaskan) 3.garam 1sdk 4.air 1/2 cwn (Bahan ni sebenarnya korang  boleh main agak agak jer yang penting minyak kena banyak dari air)
πŸ“ŒCara Cara 1.Masukkan tepung & garam dalam bekas yang selesa untuk korang gaul. 2.Masukkan sedikit air,dan sebatikan dengan tepung. 3.Masukkan minyak yang sudah di panaskan terlebih dahulu,tuang sahaja di dalam tepung  tadi dan uli sehingga menjadi doh. 4.Sekiranya doh belum boleh di adun,hanya tambahkan minyak (bukan yang panas) 5.Uli sehingga doh benar benar sedia untuk di guna.
*resepi ni lah saya guna untuk berniaga,alhamdulillah ramai peminat beliau πŸ˜˜πŸ˜πŸ˜…
πŸ“Œmenggor…

KISAH PUTERI SYURGA,AULIA

Tali pengikat kakimu jadi kenangan
KISAH PUTERI SYURGA,Aulia.Semoga cerita ini jadi penguat semangat buat ibu yang mempunyai bayi pramatang.
Kisah Tahun lepas,tapi baru tahun ini saya ada kekuatan untuk menulis.πŸ˜”


13 / 12 / 2017  Lokasi : Rumah ,6.30 a.m Seawal pagi perut rasa memulas,rasa tidak selesa.Jika contraction mustahil,masih terlalu awal 27minggu usia kandungan.Kalau ya mungkin saja hendak bersalin seperti anak no3.Pramatang 27 minggu November 2011. Naluri keibuan,semua akan dapat merasa bila contraction sebenar sudah bermula.Lebih lebih lagi bila ini pengalaman melahirkan anak yang ke 6.Lebih banyak pengalaman bersalin.Cuma kali ni ada tanda darah yang banyak.Bukan seperti kandungan sebelumnya,yang hanya sedikit tanda darah. Sakit semakin kerap,nak atau tidak kena ke hospital jugak.Di sebabkan saya ada sejarah kelahiran pramatang,sentiasa kena bersiap sedia bila tiba waktunya.
Lokasi : hospital ,7 a.m Setibanya di hospital,kes saya di segerakan.Doktor bertugas memeriksa den…

Hasilkan Wang melalui INTERNET 2019 !!

Salam Sejahtera Semua πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
Kali ni Saya akan tunjukkan cara untuk menghasilkan WANG tanpa sebarang Modal atau caj tambahan

Ianya melibatkan syarikat kaji selidik yang berdaftar dan memerlukan anda untuk menjawab semua soalan kaji selidik dari pihak mereka,kemudian anda akan menerima point atau bayaran dalam pelbagai nilaimatawang  seperti USD atau SGD yang akan dimasukkan keakaun ewallet seperti PayPal.

Ok,bagi yang TIDAK BERMINAT SILA ABAIKAN / BERHENTI MEMBACA πŸ˜…Bagi yang betul betul mahu memulakan sesuatu penghasilan wang yang BARU,sila BACA SAMPAI HABIS πŸ˜ƒπŸ˜…

Selepas menjawab soalan,anda akan di bayar dengan point atau wang dalam nilai USD 😍Dan point / wang tu boleh di cashOut melalui Akaun PayPal atau di tebus kepada kupon belian tertentu.

Apa tu akaun PayPal ??? Lihat sini πŸ‘‡πŸ‘‡


https://www.paypal.com/kn/webapps/mpp/account-selection


Sebelum memulakan sebarang penyertaan ke mana mana syarikat kaji selidik,Sila Wujudkan πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

πŸ“ŒAkaun Email atau Gmail πŸ‘‰ Setiap jemputan soalan kaj…