Saturday, 8 December 2018

LANGKAH MENUKAR MATA GANJARAN TOLUNA KE AKAUN PAYPAL



Salam sejahtera semuaaa ! 🤓
Pasti sudah ramai yang menyertai servey berbayar bukan🤓,antaranya Toluna.
Bagi pengikut baru Toluna,mungkin anda masih dalam proses mengumpul mata ganjaran,teruskan mengikuti setiap aktiviti bagi meningkatkan lagi mata ganjaran anda.
Toluna menetapkan nilai tertentu bagi penukaran mata ganjaran.Jika mata ganjaran anda sudah mencecah sehingga 16320,anda boleh menebus mata ganjaran ke akaun paypal.
Jika anda belum mempunyai akaun paypal,sila buat akaun untuk memudahkan urusan menebus mata ganjaran anda.
Buka Akaun PayPal Anda Di sini👇


https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/account-selection

Setelah selesai membuka Akaun paypal,anda sudah boleh menebus mata ganjaran toluna.Jom mula ! 🤓

Langkah pertama,Log Masuk ke Akaun Toluna Anda.Klik Ganjaran.

Langkah ke dua,Klik PayPal

Langkah ke tiga,Klik Tebus.Sila isi semua maklumat dengan tepat.Maaf,bahagian isi maklumat saya lupa SS.Pastikan email anda di isi dengan betul bagi mengelakkan masaalah wang tidak masuk ke akaun paypal anda.


Setelah selesai proses isi maklumat dan sahkan.Anda boleh semak dalam ganjaran anda,maklumat ada dalam jadual seperti gambar di atas.Biasanya akan mengambil 4  hingga 6 minggu untuk kemasukkan ke e-wallet paypal anda.

Biasanya setelah proses selesai,anda akan menerima email pemberitahuan mengenai kemasukkan wang ke akaun paypal anda.Ianya email dari pihak TOLUNA.



 Selepas beberapa minggu,pihak TOLUNA akan menghantar email  pemberitahuan berkenaan kemasukkan wang ke akaun paypal anda.

MEPS BANK ROUTING CODE
**Saya sertakan sekali meps bank roiting code untuk memudahkan urusan anda mengisi maklumat pemindahan wang dalam akaun paypal ke akaun tempatan.

Mudah bukannn !🤓

Semoga berhasil ! 🤓

Wednesday, 5 December 2018

TIP MENGIKUTI PAID SURVEY 2019


Tip mengikuti PaidSurvey


Hai korangggg ! dah menyertai mana mana servey berbayar tapi tak tahu macam mana nak buat yang terbaik dalam menghasilkan mata ganjaran ???

Mula-mula menyertai servey berbayar mesti korang tertanya tanya kenapa jarang dapat soalan? Kenapa selalu di tendang keluar? Mesti korang terfikir  macammana nak pastikan ada peluang nak menyertai setiap soalan kannn ? Ok jom saya kongsikan sedikit tips terbaik dalam menyertai serevey berbayar🤓

 1.Benda pertama korang kena pastikan isi semua detail dengan tepat dan jujur,ianya WAJIB di isi bagi  memudahkan pihak panel mencari soalan yang sesuai untuk kriteria anda.

2 .Jawab soalan dengan jujur,ada kalanya soalan mereka macam Soalan KBAT🤔😅..Kena fahami soalan baru jawab.Silap jawab boleh menyebabkan anda kurang menerima soalan tinjauan dari pihak mereka.Pihak Paidsurvey boleh kesan kalau anda menipu😅.

3.Kalau boleh,setiap kali ada masuk soalan tinjauan yang baru terus cepat masuk ke email jemputan / app panel tersebut.Sebab terlalu ramai yang mengikuti paidsurvey,jadi siapa cepat dia dapat soalan tu.Bergantung dengan tuah masing masing😅

4. Adakalanya anda ditolak bukan sebab lambat mengikuti,tetapi kerana anda tidak layak untuk survey tersebut.Dalam erti kata lain,mungkin soalan survey sesuai untuk  paserta yang tinggal di kawasan A,tetapi anda tinggal di Kawasan B.Kerana itu anda tidak layak untuk menjawab soalan yang tidak berkaitan dengan anda.

📌Yang ni sangatttt pentinggg !
Kena rajin log in app pihak paidsurvey,adakalanya tidak ada pemberitahuan masuk ke email mungkin atas masaalah tertentu.Dengan log in ke app pihak mereka,peratus anda untuk menjawab survey lebih tinggi.Dengan cara itu point / wang lebih cepat terkumpul dan boleh di tebus dengan cepat !

Ok,ni saja buat masa ini.Semoga kita semua berHASIL !!! Semoga Bermanfaat !!

**Sesuai untuk yang selalu ada masa terluang,ada data internet & rajin menghadap hp atau pc 😅..Manfaatkan internet anda,jadikan satu pelaburan yg bernilai !

🗝Untuk korang yang inginkan wang segera,ini bukan pilihan yang tepat.Pemberian mata / wang mengambil masa yang sedikit lama untuk di miliki.

🔰Kepada anda yang teringin mahu mencuba,jangan buang masa ,jom SIGN Up Noww ! (FREE)

 Antara Link panel paidsurvey yang anda boleh ikuti

https://www.roslinahsalam.ml/2018/11/salam-sejahtera-semua-kali-ni-saya-akan.html

SEMOGA BERJAYA SEMUA !!

LANGKAH MENUKAR MATA GANJARAN TOLUNA KE AKAUN PAYPAL

Salam sejahtera semuaaa ! 🤓 Pasti sudah ramai yang menyertai servey berbayar bukan🤓,antaranya Toluna. Bagi pengikut baru Toluna,...