Wednesday, 28 November 2018

CARA TEBUS POINT KEPADA CASH DALAM EVENT FLITTO 2018

Flitto,satu aplikasi menterjemah pelbagai bahasa.Bermula Mei 2018,Flitto telah mengadakan event untuk English »Malay Translation & Malay Voice Recording.

Bagi korang yang dah mengikuti event dan telah berjaya dapatkan cash dari event tu TAHNIAHHH ! 

Bagi yang belum menukar point sebab tak tahu cara,artikel kali ni akan menunjukkan langkah demi langkah cara menukarkan point kepada cash hasil event yang korang sertai.

Sebelum itu,pastikan anda sudah mempunyai akaun PAYPAL,satu akaun yang pelbagai guna dan selamat digunakan.Jangan risau,membuka akaun paypal adalah percuma.Korang cuma perlu muatnaik aplikasi Paypal,kemudian buat akaun.Pastikan isi kelengkapan dengan betul bagi memudahkan urusan anda di kemudian hari.Buka akaun paypal
http://www.paypal.com

Ok Jom Mula Tebus Point Event korang !!


Peraturan menukar point haruslah 8000p,8000p bersamaan dengan $5.60usd
Jika point korang melepasi dari tetapan,boleh dah cashOut point korang ke akaun paypal

Tukarkan Tranlator Mode kepada Requestor Mode 

tekan butang Store,Dan tekan Pengeluaran Tunai 


seterusnya korang boleh tekan EXCHANGE
nanti akan keluar seperti gambar di atas

sila isi Customer Info dengan lengkap dan betul,paypal id maksudnya email yang korang daftarkan untuk akaun paypal,sebab cash akan di terima masuk ke akaun paypal.Biasanya setelah urusan berjaya,ia akan mengambil masa 7 hari untuk berjaya masuk kedalam akaun paypal


Transaksi berjaya !!!
Paypal akan maklumkan anda berkenaan wang yang masuk ke akaun,begitu juga email yang anda daftarkan akan memberitahu tentang perkara yang sama.

Bagi menukarkan kepada tunai untuk anda gunakan,boleh isi bahagian kad bank di dalam akaun paypal anda.Isi segala butiran dengan lengkap bagi memudahkan urusan anda.

Kalau korang malas nak tukar ke akaun bank, boleh gunakan wang di dalam akaun paypal untuk membeli barangan atas talian yang menerima proses  pembayaran akaun paypal.

SEMOGA BERJAYA !!!

No comments:

LANGKAH MENUKAR MATA GANJARAN TOLUNA KE AKAUN PAYPAL

Salam sejahtera semuaaa ! ๐Ÿค“ Pasti sudah ramai yang menyertai servey berbayar bukan๐Ÿค“,antaranya Toluna. Bagi pengikut baru Toluna,...