Skip to main content

CARA TEBUS POINT KEPADA CASH DALAM EVENT FLITTO 2018

Flitto,satu aplikasi menterjemah pelbagai bahasa.Bermula Mei 2018,Flitto telah mengadakan event untuk English »Malay Translation & Malay Voice Recording.

Bagi korang yang dah mengikuti event dan telah berjaya dapatkan cash dari event tu TAHNIAHHH ! 

Bagi yang belum menukar point sebab tak tahu cara,artikel kali ni akan menunjukkan langkah demi langkah cara menukarkan point kepada cash hasil event yang korang sertai.

Sebelum itu,pastikan anda sudah mempunyai akaun PAYPAL,satu akaun yang pelbagai guna dan selamat digunakan.Jangan risau,membuka akaun paypal adalah percuma.Korang cuma perlu muatnaik aplikasi Paypal,kemudian buat akaun.Pastikan isi kelengkapan dengan betul bagi memudahkan urusan anda di kemudian hari.Buka akaun paypal
http://www.paypal.com

Ok Jom Mula Tebus Point Event korang !!


Peraturan menukar point haruslah 8000p,8000p bersamaan dengan $5.60usd
Jika point korang melepasi dari tetapan,boleh dah cashOut point korang ke akaun paypal

Tukarkan Tranlator Mode kepada Requestor Mode 

tekan butang Store,Dan tekan Pengeluaran Tunai 


seterusnya korang boleh tekan EXCHANGE
nanti akan keluar seperti gambar di atas

sila isi Customer Info dengan lengkap dan betul,paypal id maksudnya email yang korang daftarkan untuk akaun paypal,sebab cash akan di terima masuk ke akaun paypal.Biasanya setelah urusan berjaya,ia akan mengambil masa 7 hari untuk berjaya masuk kedalam akaun paypal


Transaksi berjaya !!!
Paypal akan maklumkan anda berkenaan wang yang masuk ke akaun,begitu juga email yang anda daftarkan akan memberitahu tentang perkara yang sama.

Bagi menukarkan kepada tunai untuk anda gunakan,boleh isi bahagian kad bank di dalam akaun paypal anda.Isi segala butiran dengan lengkap bagi memudahkan urusan anda.

Kalau korang malas nak tukar ke akaun bank, boleh gunakan wang di dalam akaun paypal untuk membeli barangan atas talian yang menerima proses  pembayaran akaun paypal.

SEMOGA BERJAYA !!!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Doh Karipap Rangup Tahan Lama

Hai Koranggg ! Assalammualaikum 😊😊 Kali ini Saya akan kongsikan resepi Doh Karipap Rangup Tahan Lama.HmmπŸ€”πŸ€”...Pernah tak korang buat karipap lepas goreng  pagi elok jer rangup garing,dah ke petang nak makan dah lembikπŸ˜….. Ok jom saya share cara buat doh yang memang mudah dan berjaya mengekalkan kerangupan karipap 😍😍
πŸ“ŒDoh Karipap Bahan Bahan 1.Tepung  Gandum 3cwn 2.Minyak 1cwn(panaskan) 3.garam 1sdk 4.air 1/2 cwn (Bahan ni sebenarnya korang  boleh main agak agak jer yang penting minyak kena banyak dari air)
πŸ“ŒCara Cara 1.Masukkan tepung & garam dalam bekas yang selesa untuk korang gaul. 2.Masukkan sedikit air,dan sebatikan dengan tepung. 3.Masukkan minyak yang sudah di panaskan terlebih dahulu,tuang sahaja di dalam tepung  tadi dan uli sehingga menjadi doh. 4.Sekiranya doh belum boleh di adun,hanya tambahkan minyak (bukan yang panas) 5.Uli sehingga doh benar benar sedia untuk di guna.
*resepi ni lah saya guna untuk berniaga,alhamdulillah ramai peminat beliau πŸ˜˜πŸ˜πŸ˜…
πŸ“Œmenggor…

Hasilkan Wang melalui INTERNET 2019 !!

Salam Sejahtera Semua πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
Kali ni Saya akan tunjukkan cara untuk menghasilkan WANG tanpa sebarang Modal atau caj tambahan

Ianya melibatkan syarikat kaji selidik yang berdaftar dan memerlukan anda untuk menjawab semua soalan kaji selidik dari pihak mereka,kemudian anda akan menerima point atau bayaran dalam pelbagai nilaimatawang  seperti USD atau SGD yang akan dimasukkan keakaun ewallet seperti PayPal.

Ok,bagi yang TIDAK BERMINAT SILA ABAIKAN / BERHENTI MEMBACA πŸ˜…Bagi yang betul betul mahu memulakan sesuatu penghasilan wang yang BARU,sila BACA SAMPAI HABIS πŸ˜ƒπŸ˜…

Selepas menjawab soalan,anda akan di bayar dengan point atau wang dalam nilai USD 😍Dan point / wang tu boleh di cashOut melalui Akaun PayPal atau di tebus kepada kupon belian tertentu.

Apa tu akaun PayPal ??? Lihat sini πŸ‘‡πŸ‘‡


https://www.paypal.com/kn/webapps/mpp/account-selection


Sebelum memulakan sebarang penyertaan ke mana mana syarikat kaji selidik,Sila Wujudkan πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

πŸ“ŒAkaun Email atau Gmail πŸ‘‰ Setiap jemputan soalan kaj…

KISAH PUTERI SYURGA,AULIA

Tali pengikat kakimu jadi kenangan
KISAH PUTERI SYURGA,Aulia.Semoga cerita ini jadi penguat semangat buat ibu yang mempunyai bayi pramatang.
Kisah Tahun lepas,tapi baru tahun ini saya ada kekuatan untuk menulis.πŸ˜”


13 / 12 / 2017  Lokasi : Rumah ,6.30 a.m Seawal pagi perut rasa memulas,rasa tidak selesa.Jika contraction mustahil,masih terlalu awal 27minggu usia kandungan.Kalau ya mungkin saja hendak bersalin seperti anak no3.Pramatang 27 minggu November 2011. Naluri keibuan,semua akan dapat merasa bila contraction sebenar sudah bermula.Lebih lebih lagi bila ini pengalaman melahirkan anak yang ke 6.Lebih banyak pengalaman bersalin.Cuma kali ni ada tanda darah yang banyak.Bukan seperti kandungan sebelumnya,yang hanya sedikit tanda darah. Sakit semakin kerap,nak atau tidak kena ke hospital jugak.Di sebabkan saya ada sejarah kelahiran pramatang,sentiasa kena bersiap sedia bila tiba waktunya.
Lokasi : hospital ,7 a.m Setibanya di hospital,kes saya di segerakan.Doktor bertugas memeriksa den…