Skip to main content

Posts

LANGKAH MENUKAR MATA GANJARAN TOLUNA KE AKAUN PAYPAL

Salam sejahtera semuaaa ! ๐Ÿค“ Pasti dah ramai yang menyertai servey berbayar bukan๐Ÿค“,antaranya Toluna. Bagi pengikut baru Toluna,mungkin anda masih dalam proses mengumpul mata ganjaran,teruskan mengikuti setiap aktiviti bagi meningkatkan lagi mata ganjaran anda. Toluna menetapkan nilai tertentu bagi penukaran mata ganjaran.Jika mata ganjaran anda sudah mencecah sehingga 16320,anda boleh menebus mata ganjaran ke akaun paypal. Jika anda belum mempunyai akaun paypal,sila buat akaun untuk memudahkan urusan menebus mata ganjaran anda. Buka Akaun PayPal Anda Di sini๐Ÿ‘‡


https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/account-selection

Setelah selesai membuka Akaun paypal,anda sudah boleh menebus mata ganjaran toluna.Jom mula ! ๐Ÿค“
Langkah pertama,Log Masuk ke Akaun Toluna Anda.Klik Ganjaran.
Langkah ke dua,Klik PayPal
Langkah ke tiga,Klik Tebus.Sila isi semua maklumat dengan tepat.Maaf,bahagian isi maklumat saya lupa SS.Pastikan email anda di isi dengan betul bagi mengelakkan masaalah wang tidak masuk k…
Recent posts

TIP MENGIKUTI PAID SURVEY

Tip mengikuti PaidSurvey


Hai korangggg ! dah menyertai mana mana servey berbayar tapi tak tahu macam mana nak buat yang terbaik dalam menghasilkan mata ganjaran ???

Mula-mula menyertai servey berbayar mesti korang tertanya tanya kenapa jarang dapat soalan? Kenapa selalu di tendang keluar? Mesti korang berfikir  macammana nak pastikan ada peluang nak menyertai setiap soalan kannn ? Ok jom saya kongsikan sedikit tips terbaik dalam menyertai serevey berbayar๐Ÿค“

 1.Benda pertama korang kena pastikan isi semua detail dengan tepat dan jujur,ianya WAJIB di isi bagi  memudahkan pihak panel mencari soalan yang sesuai untuk kriteria anda.

2 .Jawab soalan dengan jujur,ada kalanya soalan mereka macam Soalan KBAT๐Ÿค”๐Ÿ˜…..Kena fahami soalan baru jawab.Silap jawab boleh menyebabkan anda kurang menerima soalan tinjauan dari pihak mereka.Pihak Paidsurvey boleh kesan kalau anda menipu๐Ÿ˜….

3.Kalau boleh,tiap kali ada masuk soalan tinjauan yang baru terus cepat masuk ke email jemputan / app panel tersebut.Se…

Hasilkan Wang melalui INTERNET !

Salam Sejahtera Semua ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
Kali ni Saya akan ajar anda cara untuk menghasilkan duit tanpa sebarang Modal atau caj tambahan

Ianya melibatkan syarikat kaji selidik yang berdaftar dan memerlukan anda untuk menjawab semua soalan kaji selidik dari pihak mereka,kemudian anda akan menerima point atau bayaran dalam pelbagai nilaimatawang  seperti USD atau SGD yang akan dimasukkan keakaun ewallet seperti PayPal.

Ok,bagi yang TIDAK BERMINAT SILA ABAIKAN / BERHENTI MEMBACA ๐Ÿ˜…Bagi yang betul betul mahu memulakan sesuatu penghasilan wang yang BARU,sila BACA SAMPAI HABIS ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜…

Selepas menjawab soalan,anda akan di bayar dengan point atau wang dalam nilai USD ๐Ÿ˜Dan point / wang tu boleh di cashOut melalui Akaun PayPal atau di tebus kepada kupon belian tertentu.

Apa tu akaun PayPal ??? Lihat sini ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


https://www.paypal.com/kn/webapps/mpp/account-selection


Sebelum memulakan sebarang penyertaan ke mana mana syarikat kaji selidik,Sila Wujudkan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

๐Ÿ“ŒAkaun Email atau Gmail ๐Ÿ‘‰ Setiap jemputan soalan kaj…

CARA TEBUS POINT KEPADA CASH DALAM EVENT FLITTO 2018

Flitto,satu aplikasi menterjemah pelbagai bahasa.Bermula Mei 2018,Flitto telah mengadakan event untuk English »Malay Translation & Malay Voice Recording.
Bagi korang yang dah mengikuti event dan telah berjaya dapatkan cash dari event tu TAHNIAHHH ! 
Bagi yang belum menukar point sebab tak tahu cara,artikel kali ni akan menunjukkan langkah demi langkah cara menukarkan point kepada cash hasil event yang korang sertai.
Sebelum itu,pastikan anda sudah mempunyai akaun PAYPAL,satu akaun yang pelbagai guna dan selamat digunakan.Jangan risau,membuka akaun paypal adalah percuma.Korang cuma perlu muatnaik aplikasi Paypal,kemudian buat akaun.Pastikan isi kelengkapan dengan betul bagi memudahkan urusan anda di kemudian hari.Buka akaun paypal
http://www.paypal.com
Ok Jom Mula Tebus Point Event korang !!

Peraturan menukar point haruslah 8000p,8000p bersamaan dengan $5.60usd Jika point korang melepasi dari tetapan,boleh dah cashOut point korang ke akaun paypal
Tukarkan Tranlator Mode kepada Req…

SAMPLE PERCUMA DARI PELBAGAI PRODUK IBU DAN BAYI

Ramai ibu ibu diluar sana yang sering tersilap dalam membeli produk barangan sendiri atau bayi.Mungkin ini dapat membantu anda dalam membuat pilihan !
Klik Link Yang anda mahukan untuk mendapatkan sampel dari setiap produk !!
๐Ÿ“ŒJangan risau,ianya PERCUMA ! 
ANTARANNYA IALAH
PRODUK SUSU ๐Ÿ“Œ http://www.anmum.com.my/request-for-sample/ ๐Ÿ“Œ https://www.frisogold.com.my/en/get-a-free-sample ๐Ÿ“Œ http://www.enfagrow.com.my/get-your-free-sample-now-my ๐Ÿ“Œ http://www.sustagen.com.my/bm/register/sample ๐Ÿ“Œ https://abbottnutrition.com.my/campaigns/childsamplecampaign/5530FB51-6B31-412F-8166-36A072B567C5 ๐Ÿ“Œ http://en.smartmoments.com.my/public/product/sample_page ๐Ÿ“Œ http://www.dugro.com.my/dapatkansampel/ ๐Ÿ“Œ http://www.karihome.com.my/sample-request/
DIAPERS ๐Ÿ“Œwhoopee@peoplengrit.com ๐Ÿ“Œhttps://www.huggies.com.my/request-sample.aspx?icmpid=claim-your-free-sample-now  ๐Ÿ“Œhttps://www.drypers.com.my/drypers-sample-request/  ๐Ÿ“Œhttp://www.ntpm.com.my/sampleRequest.html ๐Ÿ“Œ http://www.mamypoko.com/my/en/sampl…

FREE LINK NEVER BE ALONE VERSI BAHASA MELAYU BY USTAZ HADI FAYYADH

NEVER BE ALONE Versi Bahasa Melayu By Hadi Fayyadh
Hadiah dari hati untuk hati.Motivate diri,hargai kehidupan yang Allah berikan pada kita.Semua yang terjadi dalam kehidupan kita berhikmah.Tiada seinci pun yang sia sia dari Nya.
Tekan Link Untuk Baca
https://drive.google.com/file/d/1zjfGrPNuJUbyj93Qu3KLq_ZWrRRUnpJ1/view?usp=drivesdk
๐ŸŒนPercuma dari Penulis,UstazHadiFayyadh.Terima Kasih Tuan ๐ŸŒนSelamat Membaca semua ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š


Resepi Kuih Penyaram

Pemyaram / Cucur Jawa / Kuih Topi
Assalammualaikum koranggg !! Ramai antara kita yang minat dengan kuih ni tapi tak tahu resepi.Asyik tahu makan jer kannn ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚ buatnya tak reti ๐Ÿ˜….
Ok kali ni saya share resepi kuih Penyaram atau ada sesetengah orang gelar dengan kuih topi ataupun cucur jawa๐Ÿ˜Š.Resepinya memang mudah dan senang nak ingat,tapi tu lahhh,kuih ni lain macam sikit.Silap sikit dah tak menjadi.Jom cek resepi !!
๐ŸŒนKuih Penyaram๐ŸŒน ๐Ÿ“ŒBahan bahan 1.Tepung Gandum 2 cwn 2. Tepung Beras 2 cwn 3.Gula biasa 1 cwn 4.Gula Merah 1 cwn(nak guna gula apong pun boleh,lagi sedap) 5.Air 2cwn 6.sedikit garam 7.Daun pandan(tak letak pun boleh)
๐Ÿ“ŒCara Cara 1.Masukkan air ,gula biasa,gula merah ,garam dan daun pandan kedalam periuk dan larutkan. 2.Setelah larut boleh masukkan tepung gandum dan tepung beras.Gaul sehingga sebati. 3.Setelah sejuk,tapis adunan. 4.Letak adunan didalam peti sejuk semalaman,dan sedia untuk di goreng.

๐Ÿ“ŒSebenarnya adunan menjadi jugak kalau tak peram semalaman.Cukup 2 ke…